Boek Nu
Over

Onze Historie

Als u op de Antwerpse Melkmarkt door de majestueuze poort met het embleem van ‘de Gulde Schoen’ binnenkomt, voelt u het onmiddellijk; hier schuilt een eeuwenoud verhaal achter.

De oudste vermelding van ‘de Gulden Schoen’ op de huidige locatie dateert uit 1493, maar al in de 14de eeuw blijkt men over het pand gesproken te hebben. Het behoorde toen nog toe aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Rond 1500 liet de Florentijnse koopman-bankier Jeronimo Frescobaldi er een prachtgebouw maken. Hij decoreerde het huis rijkelijk en aan de tweede binnenkoer voegde hij arcaden toe, zoals in een Florentijns Paleis.

In 1754 kwam de Gulden Schoen echter in handen van een van de meest vermogende Antwerpse lijnwaadkooplieden, die er samen met zijn grote familie introk. Daarna veranderde de bestemming meerdere malen: van klooster tot woonst van een antiquiteitenhandelaar (in 1886). In de 21ste eeuw werden de schilderachtige binnenkoer, de tentoonstellingsruimten en de arcaden onder handen genomen en tot een harmonieus geheel gerenoveerd.

Het verhaal van Suitehotel Gulde Schoen evokeert een boeiend, eeuwenoud beeld dat de rijkdom van historisch Antwerpen mooi illustreert.

Vanaf 14 mei slaan we een andere weg in, de digitale weg natuurlijk.

We maken het inchecken volledig digitaal zodat u nog sneller van uw verblijf kunt genieten.

De dag van uw verblijf ontvangt u een e-mail met de toegangscode van uw kamer / studio – appartement.

Ook de check-out zal volledig digitaal verlopen.

-8 kamers / studio- appartementen

-online check-in & check-out

-koffie en thee faciliteiten

-Beddengoed en handdoeken

Wij bieden geen ontbijt, lunch en diner aan maar op de kamer /studio-appartement vindt u alle info van wat er te doen is in de stad.

 

Uiteraard! Welkom thuis in Gulde Schoen!